Just idag är det extra skönt att få vara inomhus i värmen, -18grader visade termometern i morse och den ligger fortfarande däromkring.

Det är otroligt härligt att få vara inomhus just nu, det är varmt i jourmattes säng där jag spenderar mycket tid. Jag har även hört från andra jourkatter att de har möjlighet att ligga framför husets kamin och värma sig – det låter helt underbart i mina öron.

Ibland går jag fram till ytterdörren då jag är van att få komma ut men jourmatte håller mig inne nu, hon säger något om att det är så mycket snö ute och traktorer som plogar så jag måste hålla mig inne. Inget mig emot för varje gång de nu öppnat ytterdörren så har en vägg av iskyla slagit emot mig så jag vänt på mig och gått tillbaka, förstår inte riktigt hur jourmattes egna kissar insisterar på att få gå ut i ca 3 minuter för att sedan skrika högt för att få komma in, vi har ju en helt utomordentlig kattlåda att använda här inne i värmen.

Jag som tyckte det började bli kallt om nätterna när jag bodde ute, tänker på de stackars kissarna som ännu är hemlösa. Vart ska de hitta mat bland all snö? Tänk om de är insnöade under något hus? Hittar de någonstans att värma sina frysna tassar och svanstippar? Det är mycket man hinner med att tänka på när man är (o)frivillig innekatt nu för tiden och mest ligger i värmen och dåsar.

Tindra på bilden här ovan är en annan jourmisse som har det skönt inne i värmen, en stilig flicka om jag får säga det själv *Kurrkurr* Hon söker som jag också efter ett permanent hem, gärna så snart som möjligt då hennes nuvarande jourhem inte kan ha henne kvar så mycket längre till

Nospussar // Kurre