Om ni skaffar en katt eller ett annat djur för den delen så måste du ta reda på FAKTA!

Ska den ha mat och hur mycket/ofta, behöver den vara inne, ska den klappas, måste man sköta om den, kan jag lämna den utomhus fast det är kallt och snö ute, kommer den inte hem på ett tag kan jag då direkt skaffa en ny…

Men vad är detta för något tänker du säkert..

Jadu, vissa tänker inte alls innan dom skaffar katt (djur) utan bara tar hem den och tror att djuret sköter sig själv. Jo, det finns vissa som tänker precis så… Vore det inte så att några tänker på det här viset så kanske vi inte skulle få så många samtal om katter som far illa, som är bostadslösa mm.

Svaret är att NEJ, den sköter sig inte helt själv, den ska skötas om och klappas, den ska kunna om det finns möjlighet att vara ute men inte HELA TIDEN!! och naturligtvis ska katten ha mat precis som du äter din lunch å middag.

Och skulle din katt försvinna så gör allt du kan innan du kanske skaffar en ny.

Gör som många andra. Skicka en bild till oss så efterlyser vi din katt här på bloggen samt på FB-sidan. Vi sprider vidare att din katt är borta och vem vet, kanske blir det napp…

Titta in här ofta om du saknar katten för vi tar kort på dom vi får in samt att upphittaren tar en bild och skickar till oss så vi kan efterlysa husse/matte.

Som den här kissen! Den kom hem tack vare efterlysning på FB..