Det är inte bara katter som kan vara ute på rymmen, det har jag (Mari) fått erfara idag.

Jag och en vän var på väg ut till Gammelsågen för att hälsa på hennes föräldrar, helt plötsligt får jag syn på en sköldpadda som traskar efter den asfalterade vägen.
STANNA! Hojtar jag till min vän som inte ens registrerade att det var en sköldpadda vi precis kört förbi, det är väl kanske som så att jag är lätt skadad efter att ha varit involverad i hemlösa katter så länge, så att hålla utkik efter rymlingar går som på rutin för migsmiley

Hur som helst så stannade vi och plockade upp den lilla rymlingen, det var en riktigt stor och fin rödörad vattensköldpadda, h*n verkade inte ha gått så långt då fötterna var hela och fortfarande pigg och glad. Vi gick runt till de närmsta husen och försöka hitta ägaren men ingen var hemma, lite längre fram på vägen fick vi tag på två personer som var hemma men tyvärr var ingen av dem ägaren till sköldpaddan och de visste heller ingen i grannskapet som ägde någon sköldpadda.

Vi stannade hos kompisens föräldrar för en vätskekontroll både för oss och för sköldpaddan som fick simma runt lite i en balja. Jag kontaktade polisen som tyvärr inte hade fått in någon anmälan om någon försvunnen sköldpadda men de skulle höra av sig sa dem.

Efter att ha ringt runt lite mer så bestämde vi oss för att åka tillbaka hem till Söderhamn för att installera sköldpaddan hemma hos mig tills vidare. Som tur var så såg jag att det stod en bil vid ett av husen vi besökte tidigare där ingen var hemma. Tro det eller ej men det var faktiskt därifrån som sköldpaddan hade smitit!!

Sorgligt nog så är det fortfarande 2st sköldpaddor på rymmen då de hade lyckats smita ifrån deras simbassäng igår, en ensam sköldpadda satt kvar i vattnet som verkade glad över att få sällskap igen när jag släppte ner “vår” rymling till sitt hem igen.


Så kan det gå, så ni som har egna sköldpaddor ute i dammar under somrarna, se till att det är rymningssäkert för sköldpaddor kan verkligen klättra och gillar att vara ute på upptäcksfärder!