Hej! Jag heter Kingen. Först kallade dom mig för Svartsvans – gissa varförsmiley

Så här såg jag ut när jag fångats i fälla. Det var i vintras, kallt och snöigt. Det gällde att äta det som fanns så jag gick fram och åt fastän den här mojängen såg väldigt skum ut…där inne fanns det jätte-jättegod mat! Men mycket riktigt – pang sa det och så satt jag där. smiley (God mat i alla fall…)

Usch det var hemskt. Då fattade jag inte att det var det bästa som kunde hända. Människan som hade matat mig hela sommaren måste åka långt bort och jobba så hon ringde till Bill & Bull och bad om hjälp. Det var ju snällt! Nu är hon förresten min fadder. Hon heter Kerstin. – Ja så kom jag till jourhemmet då, och här finns det en jourmatte. Konstigt ord men bra är det…för jourmatten har kommit till mitt rum med mat varje dag, olika goda saker. Mest tycker jag om såna där bönor som knaprar när man äter dom. Råa äggulor tycker jag också om.

Eftersom jag är en osedvanligt envis kisse så tog det fem månader innan jag ville komma fram när jourmatten var i rummet. Men hon är lika envis hon också. Efter två-tre månader tog hon hit en sak som lyser och surrar – obehaglig! – och där sitter hon och klickar och klickar i timmar. Suck. Till slut blev jag lite nyfiken så jag lade mig en bit ifrån och kollade vad hon gör egentligen. Ibland hade hon med sig nån som hon kallar för Klas. Slyngel! säjer jag. Han mopsar upp sig och ska mästra mig…du, han är HÄLFTEN så stor som jag!!

För ett par dagar sen tröttnade jag tvärt på att vara nån blyger, så jag gick fram till jourmatten och lät henne klia mig lite. Va det var skööönt!! (Vad hon blev förvåååånad!! smiley) När hon sen började att borsta mig, då var saken klar. Nu hoppar jag upp i hennes knä så fort jag kan, har jag tur så blir jag borstad.

Jourmatten säjer att jag är en fin kisse och att hon är så glad att jag är tam. Tam? Hon säjer att jag måste ha varit en knäkatt tidigare. Ja hon pratar så mycket, man fattar inte…men det spelar ingen roll, hon är bra på mat och borstar mig när jag vill.

Det är jourmatten som döpt mig till Kingen. Snyggt namn på min ära, bra namn på en så stilig kille som jag är….tur man inte heter Klas Klättermus i alla fall…han HETER det, den där grå blöjtuffingen, det är sant!!! smiley

Godnatt gott folk, sov gott! Det tänker jag göra. Som alla andra katter – PÅ sängen och inte längre under den. Jag har ätit och nyss blivit borstad – kattlycka! smiley